Početnički solfeggio /Glazbeni vrtić
https://runjanina.hr/proba/wp-content/uploads/2022/02/Koncert-04.06.2021-_-web-rezolucija-_-00131.jpg

Pravo upisa u 1. razred Škole suvremenog plesa Ane Maletić u trajanju od četiri godine imaju djeca koja su pristupila prijamnoj audiciji organiziranoj u dva ispitna roka: ljetni (svibanj/lipanj) i jesenski rok (kolovoz/rujan).

Program se zasniva na 16 tema umjetnosti pokreta R. Labana i ritmike J. Dalcrozea uz potporu pomoćnih glazbenih predmeta i daje jedinstven oblik plesno-ritmičkog odgoja u kojem se djeca integralno tjelesno, emocionalno i kognitivno razvijaju čimbenicima pokreta.

Značajno odgojno djeluje na djecu, pa čak i rehabilitira lakše disfunkcije kao što su ADD i ADHD.

Ova vrsta specifičnog oblika estetskog odgoja čvrsto je povezana i sa drugim odgojno-obrazovnim područjima (jezično-umjetničkim i tjelesno-zdravstvenim). Plesni odgoj u kojem improvizacija kao metoda rada ima važnu ulogu, trebao bi biti dostupan što većem broju djece.

Nastavni plan i program u Školi suvremenog plesa Ane Maletić izvodi se prema propisanom Nastavnom planu i programu predškolskog i osnovnog obrazovanja; Republika Hrvatska; Ministarstvo znanosti i obrazovanja; Izdavač: Hrvatsko društvo glazbenih i plesnih pedagoga, Zagreb, 2006. godine.