Početnički solfeggio /Glazbeni vrtić
https://runjanina.hr/proba/wp-content/uploads/2022/02/Koncert-04.06.2021-_-web-rezolucija-_-00131.jpg

U Početnički solfeggio koji se održava dva puta tjedno u trajanju 45 min, upisuju se djeca u dobi od 5 do 8 godina koja pokazuju interes za glazbu. Temelj rada je igra kao prirodna aktivnost kroz koju se razvijaju glazbeni elementi: pjevanje, sviranje, ritam, ples i pokret. Cilj je utjecati na razvoj djetetovih stvaralačkih sposobnosti koja ono spontano pokazuje te priprema za glazbeno obrazovanje.

Predškola suvremenog plesa Ane Maletić

· U Predškolu suvremenog plesa Ane Maletić upisuju se djeca u dobi od 3 do 8 godina koja pokazuju interes za ples.

Ples kao aktivnost djeteta pridonosi pravilnom i zdravom rastu kao i razvoju tijela, ponajprije kralježnice, stopala, mišića i dišnih puteva.

Dijete razvija maštu, izražava se pomoću glazbe i pokreta. Ritmikom dijete razvija sluh i ritam uz razne koreografije prezentirane roditeljima i publici. Ples se smatra terapijskom primjenom pokreta u kreativnom procesu, a sve u cilju poticaja emotivne, kognitivne, socijalne i tjelesne integracije pojedinca.

Uvjeti upisa:

Početnički solfeggio /Glazbeni vrtić

· U Početnički solfeggio koji se održava dva puta tjedno u trajanju 45 min, upisuju se djeca u dobi od 5 do 8 godina koja pokazuju interes za glazbu.

· U Predškolu suvremenog plesa Ane Maletić upisuju se djeca u dobi od 3 do 8 godina koja pokazuju interes za ples.

Glazbena škola i Škola suvremenog plesa Ane Maletić

· Pravo upisa u 1. razred Glazbene škole u trajanju od šest godina, kao i Školu suvremenog plesa Ane Maletić u trajanju od četiri godine, imaju djeca koja su u pravilu navršila sedam godina koja su pristupila prijamnoj audiciji organiziranoj u dva ispitna roka: ljetni (svibanj/lipanj) i jesenski rok (kolovoz/rujan). Postupak upisa i odabir instrumenta: klavir, violina tambure, gitara, flauta, klarinet, saksofon, harmonika i violončelo propisan je Pravilnikom o organizaciji i provođenju prijemne audicije za upis učenika u osnovnu glazbenu školu i predškolske programe koji se nalazi na mrežnoj stranici www.runjanina.hr te Natječajem za upis u svaku pojedinu školsku godinu.

Upis u 1. razred osnovne glazbene škole preporuča se paralelno sa upisom u 3. razred osnovne škole, kako bi se istovremeno završile te bi se na taj način omogućio pravovremeni upis učenicima u srednju glazbenu školu.