032/550-354

Nastavu zbora osnovne glazbene škole pohađaju učenici trećeg, četvrtog, petog i šestog razreda osnovne glazbene škole.

Zbor nastupa na značajnijim kulturnim zbivanjima u Vinkovcima: Dječje Vinkovačke jeseni, prigodom manifestacije Dana kruha, promocijama knjiga u Gradskoj knjižnici, Obilježavanje Dječjeg tjedna itd.

Ove školske godine zbor je osvojio prvo mjesto na natjecanju dječjih zborova Vallis aurea cantat. 

Nastavu zbora osnovne glazbene škole pohađaju učenici četvrtog, petog i šestog razreda osnovne glazbene škole. Broj članova mijenja se svake školske godine, a prosječno je u zboru desetak dječaka i pedesetak djevojčica. Izvodi širok repertoar najčešće a cappella višeglasnih skladbi.  Voditeljica zbora od 2006. je nastavnica Zrinka Šimunović.

Zbor nastupa na značajnijim kulturnim zbivanjima u Vinkovcima i okolici. Tijekom godine ističu se Božićni koncert i sudjelovanje na županijskom i državnim natjecanjima. Svake godine, zbor sudjeluje na županijskom natjecanju školskih zborova gdje u svojoj kategoriji redovito osvaja prvu nagradu. Na državnom Natjecanju zborova Hrvatske glazbene mladeži u Varaždinu zbor je do sada osvojio sedam srebrnih plaketa u kategoriji dječjih zborova glazbenih škola. Na 1. Međunarodnom natjecanju dječjih zborova Vallis aurea cantat 2014. u Požegi osvojio je zlatnu nagradu u kategoriji pop glazbe i grand prix cjelokupnog natjecanja. Na 2. Vallis aurea cantat 2015.  zbor osvaja dvije zlatne nagrade u kategorijama klasične i sakralne glazbe.

Promičući kulturu zborskog pjevanja i predstavljajući svoju školu, grad, županiju i Hrvatsku zbor je nastupio u Ohridu, Makedonija na Međunarodnom susretu zborova. U školskoj godini 2015/2016. zbor planira odlazak na Međunarodno zborsko natjecanje  u Bad Ischl, Austrija.

Novo ime zbora od ove školske godine je Dječji zbor Con anima.

zbor osnovne glazbene skole 2

vac

Vallis aurea cantat

Dirigent zbora je učiteljica Zrinka Šimunović.

Škola suvremenog plesa Ane Maletić

Osnovno obrazovanje

Srednjoškolsko obrazovanje

Kontaktirajte nas

Glazbena škola Josipa Runjanina

Adresa: H. D. Genschera 16E 32100 Vinkovci Vukovarsko-srijemska županija Hrvatska Telefoni: 032/550-365; 091/619-3413 Računovodstvo 032/550-367; 099/229-1032 Tajnik 032/550-354 Informacije o školi
, , 

  

  

  Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

  kontaktiraj nas